Huomioitavaa tuotteesta Jättikuppikakku-kakkumuotti
MITAT: korkeus 19cm, halkaisija 18cm .
Jättikuppikakku –kakkumuotin käyttö
Muotti koostuu kolmesta erillisestä osasta: päällysmuotti, väliosa ja pohjamuotti. Päällysmuotilla voit sekä paistaa kakun, että käyttää sitä täytteen muottina. Päällysmuotin huipulla on kruunumainen tuki, joka mahdollistaa sen, että muotti on helppo täyttää ja se pysyy tukevasti pystyssä taikinan/täytteen valmistuksen aikana.
Väliosa on tarkoitettu estämään pohjamuotissa paistetun taikinan nousemista paiston aikana. Väliosaa käyttämällä saat myös kakkupohjaan pienen kuopan, johon jättikuppikakun täyte on helppo levittää. Pohjamuotti on tarkoitettu ensisijaisesti kakkupohjan valmistamiseen.
Vinkki:
Tällä kakkumuotilla voit tehdä täytekakun sijaan juhliisi jättimäisen kuppikakun, joka riemastuttaa varmasti juhlaväkeä.
Leivo pohjamuotilla iso kuppikakkutaikina, johon kannattaa valita mahdollisimman mehevä ja kostea taikinaohje. Paiston jälkeen voit piilottaa kuppikakun pohjaan paistettuun reikään esim. hillo-, marja- tai suklaasydämen. Valmista päällysmuottiin liivatetta apuna käyttäen tuorejuustotäyte tai halutessasi voit myös leipoa toisen kuppikakkutaikinan muottiin.
Koristele jättikuppikakkusi päällysosa tuorejuustokuorutteella, kermavaahdolla, nonparelleilla tai kasta tuorejuustotäytteinen päällysosa esimerkiksi sulaan suklaaseen.
Pikkuleipuri suosittelee: Jättikuppikakku –jäätelökakku.
Painele pohjamuottiin lusikalla kerroksittain hieman pehmennyttä jäätelöä ja Digestive-keksimurua. Kerrokset saavat olla reilun paksuisia, jotta kumoamisvaiheessa, ne erottuvat paksuina raitoina. Voit myös käyttää
kahta erilaista jäätelöä.
Aseta välipohja päälle, jotta kakun kokoamisvaiheessa voit piilottaa kakun sisälle kastike-, karkki- tai marjayllätyksen.
Täytä päällymuotti samaan tapaan tai jollain värikkäämmällä jäätelöllä. Laita muotit pakastimeen siksi aikaa, kunnes jäätelö on kovettunut kunnolla.
Irrota pohjaosa muotista, kokoa kakku asettamalla pohjaosan päälle haluamasi yllätystäyte, nosta päällysosa paikalleen ja viimeistele makeisilla, kermavaahdolla,
marjoilla ja hedelmillä.